Bułki mleczne

Te bułeczki mleczne są nieziemskie! Pasują zarówno na słodkie, lekkie śniadanie, jak i stworzą konkretny, wytrawny obiad! Bardzo trudno pohamować się przed zjedzeniem ich tuż po wyjściu z piekarnika, ponieważ ciepłe smakują jeszcze lepiej!

Bułki Mleczne

Informacje:

Ilość porcji: 8

Czas wykonania: 1,5h

Poziom trudności
30%

Składniki:

Sposób wykonania:

Mleko delikatnie podgrzewamy, kruszymy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru i mieszamy. Odstawiamy, aby zaczyn się aktywował. W misce mieszamy drożdże z mlekiem, masłem, mąką, słodzidłem i solą. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na godzinę pod przykryciem.

Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 równych części, z których formujemy bułeczki, na wierzch posypujemy czarnuszkę i słonecznik. Pieczemy przez 10 minut w 200 stopniach.

Smacznego !

Polecane produkty:

Bułki mleczne – idealne do domowych nieziemskich burgerów!

Te bułeczki mleczne są nieziemskie! Pasują zarówno na słodkie, lekkie śniadanie, jak i stworzą konkretny, wytrawny obiad! Bardzo trudno pohamować się przed zjedzeniem ich tuż po wyjściu z piekarnika, ponieważ ciepłe smakują jeszcze lepiej!

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT1H15M

Składniki przepisu: