Burgery dla każdego

Na burgera chyba nie trzeba nikogo namawiać? O każdej porze roku smakują równie dobrze! Co więcej przygotowaliśmy dwie wersje, a więc mięsożercy i osoby na diecie roślinnej – rozgośćcie się.

Burgery Dla Każdego

Informacje:

Ilość porcji: 9 burgerów wege + 16 burgerów mięsnych

Czas wykonania: ok. 1 godzina

Poziom trudności:
50%

Składniki:

Wersja mięsna:

Sos czosnkowy:

Składniki łączymy ze sobą.

Sos orzechowy:

Napój roślinny delikatnie podgrzewamy i rozprowadzamy w nim masło orzechowe. Można dodać szczyptę soli do smaku.

Sposób wykonania - wersja wege:

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy za pomocą blendera. Lepimy równe kotleciki i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.

Sposób wykonania - wersja mięsna:

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i kapustę czerwoną. Do miski z mięsem dodajemy jajko, otręby i wszystkie przyprawy – mieszamy dokładnie. Następnie dorzucamy część podsmażonej kapusty z cebulką, łączymy. Formujemy kotleciki, pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach lub smażymy na patelni grillowej.

Gotowe burgery podajemy z domowymi bułkami, sosami i ulubionymi dodatkami.

Smacznego !

Polecane produkty:

Burgery dla każdego – wersja wege i mięsna. Wszystkie maksymalnie sezonowe!

Na burgera chyba nie trzeba nikogo namawiać? O każdej porze roku smakują równie dobrze! Co więcej przygotowaliśmy dwie wersje, a więc mięsożercy i osoby na diecie roślinnej – rozgośćcie się.

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT1H00M

Składniki przepisu: