Chleb żytni na zakwasie z ciecierzycą

Chleb na zakwasie to prawdziwa bomba odżywcza! Jest niezwykle zdrowy, sycący i przede wszystkim przepyszny! Dodatek ugotowanej ciecierzycy zwiększa w nim udział roślinnego białka. Bardzo trudno powstrzymać się przed krojeniem jeszcze gorącego bochenka!

Chleb na zakwasie

Informacje:

Ilość porcji: 20 kromek

Czas wykonania: 4 godziny wraz z czasem wyrastania i pieczenia

Poziom trudności
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce, drewnianą łyżką i masę chlebową przekładamy do natłuszczonej foremki. Pozostawiamy na minimum 3 godziny do wyrośnięcia pod ściereczką, następnie pieczemy w 200 stopniach przez ok. 50-55 minut.

Smacznego !

Polecane produkty:

Chleb żytni na zakwasie z ciecierzycą – próbowaliście takiego połączenia?

Chleb na zakwasie to prawdziwa bomba odżywcza! Jest niezwykle zdrowy, sycący i przede wszystkim przepyszny! Dodatek ugotowanej ciecierzycy zwiększa w nim udział roślinnego białka. Bardzo trudno powstrzymać się przed krojeniem jeszcze gorącego bochenka!

Typ: Pieczywo

Czas przygotowania: PT4H00M

Składniki przepisu: