Chłodnik

Lato w pełni! W upalne dni apetyt na typowe, obiadowe dania znacznie maleje, dlatego dziś przychodzimy do Was z odsieczą i proponujemy przygotować szybki, orzeźwiający i wartościowy chłodnik. Po dodatkowym schłodzeniu w lodówce – idealny!

Chłodnik

Informacje:

Ilość porcji: 6

Czas wykonania: 20 minut

Poziom trudności
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zalewamy wodą, dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny i gotujemy przez kilka minut. W tym czasie siekamy liście botwinki, ogórki oraz koperek. W osobnej misce łączymy ze sobą maślankę z jogurtem naturalnym, sokiem z cytryny i przyprawami. Dodajemy przestudzone buraczki, zieleninę – mieszamy dokładnie. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z ugotowanym na twardo jajem oraz czarnuszką.

Smacznego !

Polecane produkty:

Chłodnik – coś, czego potrzeba w upalne dni!

Lato w pełni! W upalne dni apetyt na typowe, obiadowe dania znacznie maleje, dlatego dziś przychodzimy do Was z odsieczą i proponujemy przygotować szybki, orzeźwiający i wartościowy chłodnik. Po dodatkowym schłodzeniu w lodówce – idealny!

Typ: Przystawka

Czas przygotowania: PT0H20M

Składniki przepisu: