Chrupiące przekąski z kalafiora

Kalafiora na ogół gotujemy i bardzo często wychodzi nam po prostu mdły w smaku. Ciekawą metodą na wyodrębnienie z niego pełni aromatu, a jednocześnie zachowanie wartości odżywczych jest – pieczenie! Połączenie z płatkami jaglanymi i kukurydzianymi wręcz upodabnia go do klasycznej panierki. Taka przekąska świetnie sprawdza się na wspólne wieczory ze znajomymi, dodatek do rodzinnego obiadu. Spróbujcie sami!

Chrupiące Przekąski z Kalafiora

Informacje:

Ilość porcji: 4-6

Czas wykonania: 30 minut

Poziom trudności
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy na parze 3-4 minuty. Płatki kukurydziane i jaglane miksujemy drobno. Do miski wsypujemy mąki, napój roślinny i przyprawy. Różyczki kalafiora zanurzamy w mieszance mąk i napoju roślinnego, następnie obtaczamy w płatkach – wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy przez 25 minut w 190 stopniach z termoobiegiem.

Smacznego !

Polecane produkty:

Chrupiące przekąski z kalafiora – innowacyjna odsłona tego warzywa!

Kalafiora na ogół gotujemy i bardzo często wychodzi nam po prostu mdły w smaku. Ciekawą metodą na wyodrębnienie z niego pełni aromatu, a jednocześnie zachowanie wartości odżywczych jest – pieczenie! Połączenie z płatkami jaglanymi i kukurydzianymi wręcz upodabnia go do klasycznej panierki. Taka przekąska świetnie sprawdza się na wspólne wieczory ze znajomymi, dodatek do rodzinnego obiadu. Spróbujcie sami!

Typ: Przystawka

Czas przygotowania: PT0H30M

Składniki przepisu: