Ciasto jogurtowe z borówkami

Banalne w wykonaniu, niezwykle wilgotne i przede wszystkim pyszne! Można je przygotować z dowolnymi owocami, my postawiliśmy na borówki i nasz topowy mus rabarbarowy.

Ciasto Jogurtowe z Borówkami

Informacje:

Ilość porcji: 12

Czas wykonania: 10 minut + 50 minut czas pieczenia

Poziom trudności:
20%

Składniki:

Ciasto jogurtowe:

Mus rabarbarowy (przepis na duży pojemnik):

Sposób wykonania:

Pracę rozpoczynamy od przygotowania musu rabarbarowego:

Rabarbar kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy erytrytol, dusimy do momentu puszczenia soków. Następnie wrzucamy daktyle i rodzynki. Całość gotujemy do powstania konfitury. Gotowy mus przekładamy do pojemnika. 

Ciasto jogurtowe:

Jajka ubijamy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy jogurt, mieszamy delikanie z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wrzucamy borówki i nakładamy mus rabarbarowy, delikatnie mieszamy w formie. Ciasto pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach.

Smacznego !

Polecane produkty:

Ciasto jogurtowe z borówkami – idealne rozwiązanie na lekki deser!

Banalne w wykonaniu, niezwykle wilgotne i przede wszystkim pyszne! Można je przygotować z dowolnymi owocami, my postawiliśmy na borówki i nasz topowy mus rabarbarowy.

Typ: Deser

Czas przygotowania: PT1H00M

Składniki przepisu: