Faszerowane papryki z zielonym ryżem i kurczakiem

Faszerowane papryki to nasza kolejna, sezonowa propozycja na smaczne zwiększenie udziału warzyw w naszej codziennej diecie. Aromatyczny, zielony ryż za sprawą szpinaku nabiera cudownych kolorów, dodatek kurczaka tworzy z tej potrawy zbilansowany, pełnowartościowy posiłek.

Faszerowane Papryki

Informacje:

Ilość porcji: 3

Czas wykonania: 60 minut

Poziom trudności
40%

Składniki:

Sposób wykonania:

Papryki przekrawamy i pozbywamy nasion. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posiekaną cebulę podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Doprawiamy całość solą i czubrycą. Następnie dodajemy rozmrożony szpinak i ugotowany ryż. Zawartość patelni dusimy razem przez kilka minut, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Farszem wypełniamy wcześniej przygotowane papryki. Na koniec układamy na wierzchu plastry mozzarelli. Zapiekamy w 180 stopniach przez 30-35 minut.

Smacznego !

Polecane produkty:

Faszerowane papryki z zielonym ryżem i kurczakiem – znakomity sposób na przemycenie dużej ilości warzyw!

Faszerowane papryki to nasza kolejna, sezonowa propozycja na smaczne zwiększenie udziału warzyw w naszej codziennej diecie. Aromatyczny, zielony ryż za sprawą szpinaku nabiera cudownych kolorów, dodatek kurczaka tworzy z tej potrawy zbilansowany, pełnowartościowy posiłek.

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT1H00M

Składniki przepisu: