Gotowana kukurydza z pietruszkowym hummusem

Jeśli do gotowania kukurydzy na wstępie dodajesz soli – po obejrzeniu naszego filmiku z pewnością zaprzestaniesz takich „rytuałów”. Za sprawą gotowania kukurydzy w mleku sprawisz, że będzie wręcz aksamitna, odpowiednio chrupka i jednocześnie rozpływająca się w ustach. Dodatek hummusu tylko podkreśli jej wyjątkowy smak!

Gotowana kukurydza z pietruszkowym hummusem

Informacje:

Ilość porcji: 2

Czas wykonania: 30 minut

Poziom trudności
10%

Składniki:

Sposób wykonania:

W dużym garnku zagotowujemy wodę. Dodajemy mleko, masło i miód. Wrzucamy kolby kukurydzy i gotujemy tak przez 20-25 minut (kukurydza powinna być miękka, ale ziarna pozostać nieco chrupkie). Kukurydzę wykładamy na talerz, na wierzchu nakładamy hummus i dekorujemy liśćmi kolendry.

Smacznego !

Polecane produkty:

Gotowana kukurydza podana z pietruszkowym hummusem – innowacyjny sposób na gotowanie kukurydzy!

Jeśli do gotowania kukurydzy na wstępie dodajesz soli – po obejrzeniu naszego filmiku z pewnością zaprzestaniesz takich „rytuałów”. Za sprawą gotowania kukurydzy w mleku sprawisz, że będzie wręcz aksamitna, odpowiednio chrupka i jednocześnie rozpływająca się w ustach. Dodatek hummusu tylko podkreśli jej wyjątkowy smak!

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT0H30M

Składniki przepisu: