Granola dyniowa owsiano-gryczana – chrupiący i słodki sposób na kaszę gryczaną!

Nie oszukujmy się… gotowe mieszanki musli nie powalają składem. Zazwyczaj znajdziemy w nich mieszankę cukru i oleju palmowego. Okazuje się, że własną, zdrową wersję granoli można przygotować w domowym zaciszu! A jakie to banalnie proste!!! Musicie spróbować.

Granola dyniowa owsiano-gryczana

Sposób wykonania:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W dużej misce łączymy razem: kaszę, płatki owsiane, pestki dyni, orzechy, miód i przyprawy korzenne. Całość równomiernie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25-30 minut, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliła. Po wyjęciu z piekarnika łączymy z suszonymi owocami i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Przekładamy do szczelnego pojemnika.

Smacznego !

Polecane produkty:

Granola dyniowa owsiano-gryczana – chrupiący i słodki sposób na kaszę gryczaną!

Nie oszukujmy się… gotowe mieszanki musli nie powalają składem. Zazwyczaj znajdziemy w nich mieszankę cukru i oleju palmowego. Okazuje się, że własną, zdrową wersję granoli można przygotować w domowym zaciszu! A jakie to banalnie proste!!! Musicie spróbować.

Typ: Deser

Czas przygotowania: PT0H40M

Składniki przepisu: