Gryczanka chałwowa

Kasza gryczana niepalona to nie tylko jedna z najbardziej wartościowych kasz. Jej delikatny, orzechowy smak sprawia, że doskonale sprawdzi się w roli… deseru czy słodkiego śniadania! Postanowiliśmy odczarować niedocenianą kaszę gryczaną i udowodnić, że poranek z kaszą w roli głównej jest po prostu doskonały.

Gryczanka Chałwowa

Informacje:

Ilość porcji: 1

Czas wykonania: 5 minut + 25 minut czas gotowania kaszy

Poziom trudności
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Kaszę gryczaną gotujemy na mleku z dodatkiem ksylitolu i banana. Gotujemy do miękkości kaszy (20-25 minut), w razie przywierania kaszy do garnka dolewamy wody. Pod koniec dodajemy pastę sezamową, mieszamy. Przekładamy do miseczki, dekorujemy orzechami, morwą białą i świeżymi owocami.

Smacznego !

Polecane produkty:

Gryczanka chałwowa – idealny słodki sposób na kaszę gryczaną!

Kasza gryczana niepalona to nie tylko jedna z najbardziej wartościowych kasz. Jej delikatny, orzechowy smak sprawia, że doskonale sprawdzi się w roli… deseru czy słodkiego śniadania! Postanowiliśmy odczarować niedocenianą kaszę gryczaną i udowodnić, że poranek z kaszą w roli głównej jest po prostu doskonały.

Typ: Deser

Czas przygotowania: PT00H30M

Składniki przepisu: