Kanapka z grillowanym halloumi i guacamole

Czy kanapki zawsze muszą oznaczać nudę i monotonię? Oczywiście, że nie! Dobrej jakości chleb na zakwasie, sezonowe warzywa, niecodzienne dodatki mogą uczynić z nich prawdziwą eksplozję smaków i kolorów na talerzu. Odrobina wyobraźni, odwaga w łączeniu przypraw i… mamy to!

Kanapka z Guacamole

Informacje:

Ilość porcji: 1

Czas wykonania: 20 minut

Poziom trudności
30%

Składniki:

Sposób wykonania:

Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojonego bardzo drobno pomidora i ogórka. Doprawiamy całość solą i pieprzem oraz wędzoną papryką – mieszamy. Plastry sera smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu z obu stron do momentu zarumienienia. Na pieczywo nakładamy guacamole, na to plastry buraka, dalej kiełki lub ulubioną sałatę i halloumi.

Smacznego !

Polecane produkty:

Kanapka z grillowanym halloumi i guacamole – pożywnie o każdej porze dnia!

Czy kanapki zawsze muszą oznaczać nudę i monotonię? Oczywiście, że nie! Dobrej jakości chleb na zakwasie, sezonowe warzywa, niecodzienne dodatki mogą uczynić z nich prawdziwą eksplozję smaków i kolorów na talerzu. Odrobina wyobraźni, odwaga w łączeniu przypraw i… mamy to!

Typ: Przystawka

Czas przygotowania: PT0H20M

Składniki przepisu: