Krem z kalafiora

Zupy krem są świetnym pomysłem i sposobem na sprytne czyszczenie lodówki. Wcześniej upieczony kalafior zyskuje niesamowity aromat, a dzięki chrupkości prażonych orzechów włoskich całość to bomba smaków!

Krem z Kalafiora

Informacje:

Ilość porcji: 6

Czas wykonania: 45 minut

Poziom trudności
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dokładamy do niego pokrojonego selera, całość skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami: sól, pieprz i kmin rzymski (zmielony) i pieczemy przez 25-30 minut w 200 stopniach. Po tym czasie upieczone warzywa przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone ziemniaczki, zalewamy całość bulionem, mlekiem i wodą. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Na koniec całość miksujemy na gładki krem. Podajemy z rukolą, podprażonymi orzechami włoskimi i olejem z orzechów włoskich.

Smacznego !

Polecane produkty:

Krem z kalafiora – czy może być prościej?

Zupy krem są świetnym pomysłem i sposobem na sprytne czyszczenie lodówki. Wcześniej upieczony kalafior zyskuje niesamowity aromat, a dzięki chrupkości prażonych orzechów włoskich całość to bomba smaków!

Typ: Przystawka

Czas przygotowania: PT0H45M

Składniki przepisu: