Pierogi leniwe

Któż za czasów dzieciaka nie lubił dobrej kluski z owocami? Piątkowy, postny, słodki obiad…? Lato podane na talerzu – dodatkowo bardzo wartościowe, z wykorzystaniem najwyższej jakości mąki orkiszowej pełnoziarnistej!

Pierogi Leniwe

Informacje:

Ilość porcji: 2

Czas wykonania: 20-30 minut

Poziom trudności
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Twaróg mieszamy z jajkami, mąką oraz solą i ksylitolem. Wyrabiamy ciasto (powinno być wilgotne, ale nie klejące). W razie potrzeby dosypujemy odrobinę mąki. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem szczypty soli. W tym czasie ciasto dzielimy na 2 części i z każdej formujemy wałek. Kroimy na kluski. Gotujemy kilka minut do momentu wypłynięcia. Podajemy z kleksem twarożku, rodzynkami i ulubionymi owocami.

Smacznego !

Polecane produkty:

Pierogi leniwe – prawdziwy smak dzieciństwa latem!

Któż za czasów dzieciaka nie lubił dobrej kluski z owocami? Piątkowy, postny, słodki obiad…? Lato podane na talerzu – dodatkowo bardzo wartościowe, z wykorzystaniem najwyższej jakości mąki orkiszowej pełnoziarnistej!

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT0H30M

Składniki przepisu: