Placuszki z truskawkami

W pełni sezonu na truskawki nie mogło być inaczej, jak przygotować pankejki z ich udziałem! Mąka gryczana sprawia, że nie zawierają glutenu, więc świetnie sprawdzą się jadłospisie osób chorych na celiakię lub z silną nietolerancją pokarmową. Ponadto, mąka gryczana to znakomite źródło wielu cennych składników mineralnych – zdecydowanie warto się nią zainteresować!

Placuszki z Truskawkami

Informacje:

Ilość porcji: 1

Czas wykonania: 20 minut

Poziom trudności
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Jajko, erytrytol, mleko, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem dokładnie. Część truskawek kroimy w plastry, pozostałe w ćwiartki do dekoracji. Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej, bez tłuszczu. Nakładamy porcję ciasta, na to plaster truskawki i kolejną warstwę ciasta. Smażymy z dwóch stron do zarumienienia. Placuszki podajemy z kleksem jogurtu naturalnego, owocami, szczyptą cynamonu i wiórkami kokosowymi.

Smacznego !

Polecane produkty:

Placuszki z truskawkami – na śniadanie, deser lub słodką kolację!

W pełni sezonu na truskawki nie mogło być inaczej, jak przygotować pankejki z ich udziałem! Mąka gryczana sprawia, że nie zawierają glutenu, więc świetnie sprawdzą się jadłospisie osób chorych na celiakię lub z silną nietolerancją pokarmową. Ponadto, mąka gryczana to znakomite źródło wielu cennych składników mineralnych – zdecydowanie warto się nią zainteresować!

Typ: Deser

Czas przygotowania: PT0H20M

Składniki przepisu: