Pstrąg w sosie pieczarkowo-śmietanowym ze szpinakiem

Wiecie, że zaleca się spożywać ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu? Sklepowe gotowce w postaci paluszków rybnych nie wlicza się w pełnowartościowy obiad! Dobrej jakości ryba, jaką jest pstrąg łososiowy nie potrzebuje skomplikowanych przypraw i dodatków. W towarzystwie sosu pełnego pieczarek i szpinaku tworzy kremową, aksamitną kompozycję smaków.

Pstrąg w Sosie Pieczarkowo-Śmietanowym Ze Szpinakiem

Informacje:

Ilość porcji: 2

Czas wykonania: 30 minut

Poziom trudności
30%

Składniki:

Sposób wykonania:

Rybę dzielimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Podsmażamy na łyżce oliwy z obu stron. Podsmażonego pstrąga odkładamy, na tej samej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i smażymy na niej pokrojone pieczarki i szpinak. Doprawiamy do smaku. Następnie na podduszonych warzywach układamy filety ryby, całość zalewamy śmietaną wymieszaną z mlekiem i dusimy ok 15-20 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem brązowym.

Smacznego !

Polecane produkty:

Pstrąg w sosie pieczarkowo-śmietanowym ze szpinakiem – wartościowy obiad dla każdego!

Wiecie, że zaleca się spożywać ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu? Sklepowe gotowce w postaci paluszków rybnych nie wlicza się w pełnowartościowy obiad! Dobrej jakości ryba, jaką jest pstrąg łososiowy nie potrzebuje skomplikowanych przypraw i dodatków. W towarzystwie sosu pełnego pieczarek i szpinaku tworzy kremową, aksamitną kompozycję smaków.

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT0H30M

Składniki przepisu: