Różowy makaron z botwinką i tofu

Tofu może być naprawdę smaczne! Wystarczy odpowiednia mieszanka przypraw do marynaty, krótkie smażenie i z pewnością sięgniesz po tofu jeszcze nie raz! Korzystając z sezonu na botwinkę, warto testować różne receptury z jej wykorzystaniem, ponieważ jest unikalna, jedyna w swoim rodzaju. Podrasuj swój makaron dodatkiem płatków drożdżowych i przekonaj się o ich serowym aromacie!

Makaron z Botwinką i Tofu

Informacje:

Ilość porcji: 2

Czas wykonania: 20 minut

Poziom trudności
40%

Składniki:

Do podania:

Sposób wykonania:

Makaron gotujemy al dente. Tofu marynujemy: mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny i przyprawami. Botwinkę myjemy, odcinamy młode buraczki, obieramy je i kroimy w cienkie plasterki. Marchewkę kroimy w paski. Liście wraz z łodyżkami również siekamy. Na patelni smażymy cebulę, marchewkę i plasterki buraczków. Dorzucamy pokrojone w kostkę tofu, smażymy przez około 3 minuty, dodajemy liście botwinki i makaron, mieszamy na patelni z sosem sojowym, erytrytolem i płatkami drożdżowymi. Podajemy z posiekanym świeżym szczypiorkiem lub koperkiem.

Smacznego !

Polecane produkty:

Różowy makaron z botwinką i tofu – sposób na sezonowy, kolorowy posiłek!

Tofu może być naprawdę smaczne! Wystarczy odpowiednia mieszanka przypraw do marynaty, krótkie smażenie i z pewnością sięgniesz po tofu jeszcze nie raz! Korzystając z sezonu na botwinkę, warto testować różne receptury z jej wykorzystaniem, ponieważ jest unikalna, jedyna w swoim rodzaju. Podrasuj swój makaron dodatkiem płatków drożdżowych i przekonaj się o ich serowym aromacie!

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT0H20M

Składniki przepisu: