Rustykalna tarta z rabarbarem

Siła tkwi w prostocie! Tak też jest z tym przepisem. Rustykalna tarta z rabarbarem to ciasto, które właściwie robi się samo, a wyjątkowość tej tarty ukryta jest za połączeniem kwaśnej natury rabarbaru z soczyście słodkim mango! Wisienką na torcie są tylko chrupiąca rozkosz w postaci migdałów. Doskonała na każdą uroczystość!

Rustykalna Tarta z Rabarbarem

Informacje:

Ilość porcji: 8

Czas wykonania: 25 minut + 50 minut pieczenia

Poziom trudności
40%

Ciasto -
składniki:

Farsz owocowy - składniki:

Sposób wykonania:

Składniki na ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera. Przekładamy na blat i zagniatamy do dokładnego połączenia.

Rabarbar i mango kroimy w kostkę, mieszamy z erytrytolem, proszkiem budyniowym i cynamonem.
Ciasto wałkujemy na cienki okrąg. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozkładamy równomiernie farsz owocowy. Brzegi ciasta zagniatamy starannie do środka. Wierzch posypujemy posiekanymi migdałami. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.

Smacznego !

Polecane produkty:

Rustykalna tarta z rabarbarem – na Dzień Mamy i nie tylko!

Siła tkwi w prostocie! Tak też jest z tym przepisem. Rustykalna tarta z rabarbarem to ciasto, które właściwie robi się samo, a wyjątkowość tej tarty ukryta jest za połączeniem kwaśnej natury rabarbaru z soczyście słodkim mango! Wisienką na torcie są tylko chrupiąca rozkosz w postaci migdałów. Doskonała na każdą uroczystość!

Typ: Deser

Czas przygotowania: PT1H15M

Składniki przepisu: