Sałatka z grillowaną kalarepką, cukinią i serem feta

Dobrze skomponowana sałatka może stanowić samodzielny, zbilansowany posiłek. Sałatka z grillowaną kalarepką właśnie taka jest! Wartościowa kasza jaglana, sezonowe warzywa, źródło białka w postaci aromatycznego sera feta i dopełniający smaku dressing… W tej sałatce czuć lato!

Sałatka z Grillowaną Kalarepką, Cukinią i Serem Feta

Informacje:

Ilość porcji: 1

Czas wykonania: 20 minut

Poziom trudności:
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Pracę rozpoczynamy od zagotowania wody na kaszę jaglaną. Kaszę gotujemy do momentu wchłonięcia płynu. W tym czasie kalarepkę i cukinię kroimy w plasterki i grillujemy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Przyprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Przygotowujemy dressing: olej lniany mieszamy z miodem, sokiem z cytryny i przyprawami. Część łączymy z ugotowaną kaszą jaglaną wymieszaną z rukolą, wykładamy na talerz. Na bazę z kaszy jaglanej układamy grillowane warzywa, ser feta, pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy pestkami dyni i słonecznika. Skrapiamy pozostałą ilością dressingu.

Smacznego !

Polecane produkty:

Sałatka z grillowaną kalarepką, cukinią i serem feta - przepyszna!

Dobrze skomponowana sałatka może stanowić samodzielny, zbilansowany posiłek. Sałatka z grillowaną kalarepką właśnie taka jest! Wartościowa kasza jaglana, sezonowe warzywa, źródło białka w postaci aromatycznego sera feta i dopełniający smaku dressing… W tej sałatce czuć lato!

Typ: Sałatka

Czas przygotowania: PT0H20M

Składniki przepisu: