Sałatka ze szparagami i truskawkami

W sezonie letnim, sałatki to zawsze dobra propozycja obiadowa. Odważne połączenie sezonowych warzyw i owoców sprawia, że ta sałatka nie tylko wygląda rewelacyjnie, ale nasze kubki smakowe oszaleją z zachwytu! Wypróbuj koniecznie!

Sałatka Ze Szparagami i Truskawkami

Informacje:

Ilość porcji: 1

Czas wykonania: 25 minut

Poziom trudności
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Pracę rozpoczynamy od zagotowania wody na amarantus. Ziarna gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez około 15 minut. W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy szparagi. Doprawiamy je solą, pieprzem oraz pomidorami z czosnkiem i bazylią. Dusimy do miękkości. Truskawki i rzodkiewki kroimy w dowolny sposób. Na talerz wykładamy rukolę i mieszamy ją z ugotowanym amarantusem. Dorzucamy szparagi, układamy pozostałe warzywa, truskawki. Całość skrapiamy olejem rzepakowym, w razie konieczności doprawiamy jeszcze ziołami i posypujemy parmezanem.

Smacznego !

Polecane produkty:

Sałatka ze szparagami i truskawkami – lato na Twoim talerzu!

W sezonie letnim, sałatki to zawsze dobra propozycja obiadowa. Odważne połączenie sezonowych warzyw i owoców sprawia, że ta sałatka nie tylko wygląda rewelacyjnie, ale nasze kubki smakowe oszaleją z zachwytu! Wypróbuj koniecznie!

Typ: Sałatka

Czas przygotowania: PT0H25M

Składniki przepisu: