Steki z kapusty z sosem orzechowo-musztardowym

Ten przepis to coś, co musisz spróbować! Od teraz kapusta przestanie kojarzyć się z gotowaną formą. Kapusta jest wyjątkowo wyraźna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach, dodatkowo podrasowana jest sosem orzechowo-musztardowym, który wyjdzie każdemu.

Steki z Kapusty

Informacje:

Ilość porcji: 4

Czas wykonania: 20 minut + 40 minut czas pieczenia

Poziom trudności
30%

Steki z kapusty - składniki:

Sos orzechowy - składniki:

Sposób wykonania:

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. W miseczce mieszamy oliwę z oliwek oraz przyprawy. Kapustę kroimy w plastry i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce zachowując odstępy. Steki z kapusty smarujemy mieszanką przyprawową i pieczemy przez 35-40 minut – powinna się lekko zezłocić i być miękka na wbitym widelcu.

W międzyczasie robimy sos orzechowy: w rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy masło orzechowe i musztardę, dokładnie mieszamy, do uzyskania konsystencji dość gęstej pasty. Przyprawiamy szczyptą soli.

Gotowe steki z kapusty polewamy sosem orzechowym i dekorujemy wedle uznania!

Smacznego !

Polecane produkty:

Steki z kapusty z sosem orzechowo-musztardowym – niezwykły przepis na zwykłą kapustę!

Ten przepis to coś, co musisz spróbować! Od teraz kapusta przestanie kojarzyć się z gotowaną formą. Kapusta jest wyjątkowo wyraźna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach, dodatkowo podrasowana jest sosem orzechowo-musztardowym, który wyjdzie każdemu.

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT1H00M

Składniki przepisu: