Wstążki z cukinii z domowym pesto

Próbowaliście kiedyś makaronu z … warzyw? To nie tylko duża objętość i znikoma ilość kalorii, ale tym naprawdę można się najeść! Urocze wstążki z cukinii otulone aksamitnym pesto z awokado, świeżych ziół i orzechów – wspaniały, letni posiłek.

Wstążki z Cukini z Zielonym Pesto

Informacje:

Ilość porcji: 2

Czas wykonania: do 30 minut

Poziom trudności
40%

Składniki:

Sposób wykonania:

Cukinię myjemy i odcinamy końcówki. Za pomocą obieraczki do warzyw wycinamy wstążki wzdłuż warzywa. Przekładamy do miski. Awokado umieszczamy w naczyniu blendera, dodajemy orzechy, olej zimnotłoczony, natkę pietruszki i koperek oraz przyprawy. Miksujemy na gładką pastę. Wstążki z cukinii delikatnie solimy i doprawiamy ziołami prowansalskimi, łączymy z porcją powstałego pesto. Przekładamy na talerz i dekorujemy twarogiem wędzonym, kiełkami słonecznika i granatem.

Wstążki z cukinii podajemy z wędzonym twarogiem, kiełkami słonecznika i świeżym granatem.

Smacznego !

Polecane produkty:

Wstążki z cukinii z domowym i aksamitnym pesto – zielono mi!

Próbowaliście kiedyś makaronu z … warzyw? To nie tylko duża objętość i znikoma ilość kalorii, ale tym naprawdę można się najeść! Urocze wstążki z cukinii otulone aksamitnym pesto z awokado, świeżych ziół i orzechów – wspaniały, letni posiłek.

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT0H30M

Składniki przepisu: