Baba ganoush

Baba ganoush jest słynnym daniem kuchni arabskiej, podawana w formie pasty lub dipu, który wręcz rozpływa się w ustach! Podstawowym składnikiem baby ganoush są upieczone bakłażany i nieco gorzka pasta tahini. Dodatek odpowiednich przypraw czyni z tej pasty totalną podróż do Egiptu! Spróbujcie koniecznie!

Baba Ganoush

Informacje:

Ilość porcji: 1

Czas wykonania: 10 minut

Poziom trudności
30%

Składniki:

Sposób wykonania:

Wszystkie warzywa bardzo drobno siekamy i wrzucamy do miski. Mieszamy wraz z sokiem z cytryny, olejem, przyprawami, pestkami dyni i posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego !

Polecane produkty:

Baba ganoush – ta aksamitna pasta skradnie serca każdego!

Baba ganoush jest słynnym daniem kuchni arabskiej, podawana w formie pasty lub dipu, który wręcz rozpływa się w ustach! Podstawowym składnikiem baby ganoush są upieczone bakłażany i nieco gorzka pasta tahini. Dodatek odpowiednich przypraw czyni z tej pasty totalną podróż do Egiptu! Spróbujcie koniecznie!

Typ: Przystawka

Czas przygotowania: PT0H10M

Składniki przepisu: