Krem z dyni – przepyszny sposób na rozgrzewający posiłek!

Sezon na dynię w pełni! Nie sposób więc nie przygotować z niej przepysznej, aromatycznej zupy, która nasyci nas na długo i rozgrzeje od środka. Dodatek oleju z orzechów włoskich dodaje jej niezwykłego charakteru. Spróbujcie koniecznie – z przepisem poradzi sobie każdy!

Krem z dyni

Informacje:

Ilość porcji: 3-4 duże

Czas wykonania: 20-30 minut

Poziom trudności
20%

Składniki:

Sposób wykonania:

Wcześniej upieczoną dynię (dynię kroimy na mniejsze kawałki, pozbywamy ją pestek, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie doprawiamy solą, kminem rzymskim i papryką wędzoną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez 20-25 minut) obieramy ze skóry i wrzucamy do garnka lub robota wielofunkcyjnego. Dodajemy pozostałe warzywa, które kroimy na mniejsze kawałki oraz przyprawy. Całość zalewamy bulionem lub wodą. Gotujemy do miękkości warzyw, a na koniec całość miksujemy na gładki krem. Zupę podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego oraz posypujemy pestkami i skrapiamy olejem z orzechów włoskich.

Smacznego !

Polecane produkty:

Krem z dyni – przepyszny sposób na rozgrzewający posiłek!

Sezon na dynię w pełni! Nie sposób więc nie przygotować z niej przepysznej, aromatycznej zupy, która nasyci nas na długo i rozgrzeje od środka. Dodatek oleju z orzechów włoskich dodaje jej niezwykłego charakteru. Spróbujcie koniecznie – z przepisem poradzi sobie każdy!

Typ: Zupa

Czas przygotowania: PT0H30M

Składniki przepisu: