Pankejki z cytrynowym twarożkiem i sezonowymi owocami
W sam raz na leniwe, weekendowe śniadanie! Puszyste, słodkie placuszki przełamane kwaśną nutą cytrynowego twarożku. Przepis jest bardzo uniwersalny, ponieważ można eksperymentować z doborem owoców. To lekkie i odżywcze śniadanie zasmakuje każdemu. Spróbuj koniecznie!

Informacje:
Ilość porcji: 2
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności 30%Składniki:
- 1 jajko
- 120g mąki orkiszowej jasnej
- 3 łyżki erytrytolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 80 ml mleka
- szczypta soli
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki mieszamy, smażymy na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu, nakładając malutkie porcje łyżeczką. Podajemy z twarożkiem, migdałami i sezonowymi owocami.


