Makaron ryżowy z tofu i groszkiem cukrowym

To danie jest dowodem na to, że danie z makaronem można zrobić w jednym garnku! Przepyszne, aromatyczne tofu, chrupiący groszek cukrowy, a całość wzmacniają płatki drożdżowe, które w tym połączeniu imitują najprawdziwszy parmezan. Tego obiadu trzeba spróbować!

Makaron z Tofu i Groszkiem

Informacje:

Ilość porcji: 2

Czas wykonania: 30 minut

Poziom trudności
30%

Składniki:

Sposób wykonania:

Pracę rozpoczynamy od zamarynowania tofu – kroimy je w kostkę i łączymy z oliwą, sosem sojowym, papryką i garam masalą. Cukinię, pomidory suszone i czosnek kroimy w kostkę. Na oliwie podsmażamy zamarynowane tofu wraz z czosnkiem. Smażymy chwilę, następnie dorzucamy do tego cukinię i suszone pomidory. Do garnka dodajemy groszek cukrowy, makaron ryżowy i całość zalewamy bulionem warzywnym. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu do miękkości makaronu (ok 10-15 minut). Na koniec łączymy z płatkami drożdżowymi. Podajemy z natką pietruszki lub kolendrą oraz orzeszkami ziemnymi.

Smacznego !

Polecane produkty:

Makaron ryżowy z tofu i groszkiem cukrowym – tajski obiad jednogarnkowy!

To danie jest dowodem na to, że danie z makaronem można zrobić w jednym garnku! Przepyszne, aromatyczne tofu, chrupiący groszek cukrowy, a całość wzmacniają płatki drożdżowe, które w tym połączeniu imitują najprawdziwszy parmezan. Tego obiadu trzeba spróbować!

Typ: Danie Główne

Czas przygotowania: PT0H30M

Składniki przepisu: