DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
Gwarancja wysyłki do 14:00
Zatruniamy legalnie!
Powroty są najlepszą recenzją
Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
  • Zatruniamy legalnie!
  • Powroty są najlepszą recenzją
  • Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Rustykalna tarta z rabarbarem – na Dzień Mamy i nie tylko!

  • autor: MaciekB
  • dodano: 20-05-2021
  • w kategorii Przepisy
Rustykalna tarta z rabarbarem – na Dzień Mamy i nie tylko!

Rustykalna tarta z rabarbarem

Siła tkwi w prostocie! Tak też jest z tym przepisem. Rustykalna tarta z rabarbarem to ciasto, które właściwie robi się samo, a wyjątkowość tej tarty ukryta jest za połączeniem kwaśnej natury rabarbaru z soczyście słodkim mango! Wisienką na torcie są tylko chrupiąca rozkosz w postaci migdałów. Doskonała na każdą uroczystość!

Rustykalna Tarta z Rabarbarem

Informacje:

Ilość porcji: 8

Czas wykonania: 25 minut + 50 minut pieczenia

Poziom trudności 40%

Ciasto - składniki:

Farsz owocowy - składniki:

Sposób wykonania:

Składniki na ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera. Przekładamy na blat i zagniatamy do dokładnego połączenia. Rabarbar i mango kroimy w kostkę, mieszamy z erytrytolem, proszkiem budyniowym i cynamonem. Ciasto wałkujemy na cienki okrąg. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozkładamy równomiernie farsz owocowy. Brzegi ciasta zagniatamy starannie do środka. Wierzch posypujemy posiekanymi migdałami. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Tarta Rustykalna
Tarta Rustykalna2
Tarta Rustykalna3
Tarta Rustykalna4
Poprzednie Następne

Smacznego !

https://youtu.be/pvSQ43tShCY

Polecane produkty:

Newsletter