DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
Gwarancja wysyłki do 14:00
Zatruniamy legalnie!
Powroty są najlepszą recenzją
Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
  • Zatruniamy legalnie!
  • Powroty są najlepszą recenzją
  • Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Chleb pszenno-orkiszowy z orzechami włoskimi – totalna rozkosz dla podniebienia!

  • autor: MaciekB
  • dodano: 04-10-2021
  • w kategorii Przepisy
Chleb pszenno-orkiszowy z orzechami włoskimi – totalna rozkosz dla podniebienia!

Chleb pszenno-orkiszowy z orzechami włoskimi

Okrągłe bochenki nie muszą wiązać się z wielokrotnym wyrastaniem, składaniem i dużymi umiejętnościami… Opracowaliśmy recepturę, dzięki której pachnący i rumiany chlebek wykona nawet totalny lajk kulinarny! Do dzieła!

Chleb Pszenno-Orkiszowy

Informacje:

Ilość porcji: 2 małe bochenki

Czas wykonania: 2,5-3 godziny wraz z czasem na wyrastanie i pieczenie

Poziom trudności 40%

Składniki:

Sposób wykonania:

W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże wraz z cukrem i czekamy, aż się aktywują (powstanie piana). Do aktywnego zaczynu dodajemy pozostałe składniki (orzechy włoskie wcześniej delikatnie prażymy na suchej patelni) i całość wyrabiamy ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. Ciasto przekładamy do lekko natłuszczonej, dużej miski i odstawiamy do podwojenia swojej objętości pod przykryciem (ok 1,5-2h). Po tym czasie, wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 równe części i z każdej formujemy okrągły bochenek podsypując co jakiś czas mąką. Przekładamy chlebki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawiamy jeszcze na kilkanaście minut do podrośnięcia (wtedy najlepiej nagrzać piekarnik do 220 stopni). Chlebki pieczemy przez 25-30 minut. Studzimy na kratce.

Chleb Pszenno-Orkiszowy
Chleb Pszenno-Orkiszowy2
Chleb Pszenno-Orkiszowy3
Poprzednie Następne

Smacznego !

https://youtu.be/g5gsSxpzSy8

Polecane produkty:

Newsletter