Bowl z quinoa, pastą z groszku i warzywami
Bowl – miseczka zdrowia! Różnorodne kolory, inne struktury, ciekawe połączenia smakowe sprawiają, że jemy już oczami! Tę potrawę modyfikuj wedle uznania, ponieważ możesz dodać do niej to, co akurat masz w lodówce. Improwizuj!

Informacje:
Ilość porcji: 1
Czas wykonania: do 30 minut
Poziom trudności: 20%Składniki:
Bowl:
- quinoa, komosa ryżowa biała – 4 łyżki
- szpinak – garść
- warzywa pokrojone w dowolny sposób: u nas kalarepka, rzodkiewka, pomidor koktajlowy – po garści
- twaróg wędzony – 1 plaster
- orzechy nerkowca – 1 garść
- czarnuszka – ½ łyżeczki
Pasta z groszku (przepis na 6 porcji):
- groszek konserwowy – 1 puszka
- tahini, pasta sezamowa – 2 łyżki
- curry – 1 łyżeczka
- sól kłodawska drobna – ½ łyżeczki




