Sałatka z grillowaną kalarepką, cukinią i serem feta
Dobrze skomponowana sałatka może stanowić samodzielny, zbilansowany posiłek. Sałatka z grillowaną kalarepką właśnie taka jest! Wartościowa kasza jaglana, sezonowe warzywa, źródło białka w postaci aromatycznego sera feta i dopełniający smaku dressing… W tej sałatce czuć lato!

Informacje:
Ilość porcji: 1
Czas wykonania: 20 minut
Poziom trudności: 20%Składniki:
Sałatka:
- kasza jaglana – 50g
- kalarepka – ½ sztuki
- cukinia – ½ sztuki
- pomidorki koktajlowe – 6-7 sztuk
- rukola – 1 garść
- ser feta – 30g
- pestki dyni
- pestki słonecznika
- sól himalajska drobna
- papryka słodka wędzona
- pieprz czarny ziarno
Dressing:
- olej lniany – 1 łyżka
- miód lipowy – 1 łyżeczka
- sok z cytryny – 2 łyżki
- sól himalajska drobna
- pieprz czarny ziarno
- zioła prowansalskie




