DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
Gwarancja wysyłki do 14:00
Zatrudniamy legalnie!
Powroty są najlepszą recenzją
Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
  • Zatrudniamy legalnie!
  • Powroty są najlepszą recenzją
  • Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Sałatka z grillowaną kalarepką, cukinią i serem feta – przepyszna!

  • autor: MaciekB
  • dodano: 04-06-2021
  • w kategorii Przepisy
Sałatka z grillowaną kalarepką, cukinią i serem feta – przepyszna!

Sałatka z grillowaną kalarepką, cukinią i serem feta

Dobrze skomponowana sałatka może stanowić samodzielny, zbilansowany posiłek. Sałatka z grillowaną kalarepką właśnie taka jest! Wartościowa kasza jaglana, sezonowe warzywa, źródło białka w postaci aromatycznego sera feta i dopełniający smaku dressing… W tej sałatce czuć lato!

Sałatka z Grillowaną Kalarepką, Cukinią i Serem Feta

Informacje:

Ilość porcji: 1

Czas wykonania: 20 minut

Poziom trudności: 20%

Składniki:

Sałatka:

Dressing:

Salatka z Grillowaną Kalarepką, Cukinią i Serem
Salatka z Grillowaną Kalarepką, Cukinią i Serem2
Salatka z Grillowaną Kalarepką, Cukinią i Serem3
Salatka z Grillowaną Kalarepką, Cukinią i Serem4
Salatka z Grillowaną Kalarepką, Cukinią i Serem5
Poprzednie Następne

Sposób wykonania:

Pracę rozpoczynamy od zagotowania wody na kaszę jaglaną. Kaszę gotujemy do momentu wchłonięcia płynu. W tym czasie kalarepkę i cukinię kroimy w plasterki i grillujemy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Przyprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Przygotowujemy dressing: olej lniany mieszamy z miodem, sokiem z cytryny i przyprawami. Część łączymy z ugotowaną kaszą jaglaną wymieszaną z rukolą, wykładamy na talerz. Na bazę z kaszy jaglanej układamy grillowane warzywa, ser feta, pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy pestkami dyni i słonecznika. Skrapiamy pozostałą ilością dressingu.

Smacznego !

https://youtu.be/Mtay6bq4yZ0

Polecane produkty:

Newsletter