DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
Gwarancja wysyłki do 14:00
Zatruniamy legalnie!
Powroty są najlepszą recenzją
Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
  • Zatruniamy legalnie!
  • Powroty są najlepszą recenzją
  • Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Burgery dla każdego – wersja wege i mięsna. Wszystkie maksymalnie sezonowe!

  • autor: MaciekB
  • dodano: 25-05-2021
  • w kategorii Przepisy
Burgery dla każdego – wersja wege i mięsna. Wszystkie maksymalnie sezonowe!

Burgery dla każdego

Na burgera chyba nie trzeba nikogo namawiać? O każdej porze roku smakują równie dobrze! Co więcej przygotowaliśmy dwie wersje, a więc mięsożercy i osoby na diecie roślinnej – rozgośćcie się.

Burgery Dla Każdego

Informacje:

Ilość porcji: 9 burgerów wege + 16 burgerów mięsnych

Czas wykonania: ok. 1 godzina

Poziom trudności: 50%

Składniki:

Wersja wege:

Wersja mięsna:

Sos czosnkowy:

Składniki łączymy ze sobą.

Sos orzechowy:

  • napój roślinny – 40ml
  • masło orzechowe – 40g
Napój roślinny delikatnie podgrzewamy i rozprowadzamy w nim masło orzechowe. Można dodać szczyptę soli do smaku.
Burgery Dla Kazdego
Burgery Dla Kazdego2
Burgery Dla Kazdego3
Poprzednie Następne

Sposób wykonania - wersja wege:

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy za pomocą blendera. Lepimy równe kotleciki i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.
Burgery Dla Kazdego4
Burgery Dla Kazdego5
Burgery Dla Kazdego6
Poprzednie Następne

Sposób wykonania - wersja mięsna:

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i kapustę czerwoną. Do miski z mięsem dodajemy jajko, otręby i wszystkie przyprawy – mieszamy dokładnie. Następnie dorzucamy część podsmażonej kapusty z cebulką, łączymy. Formujemy kotleciki, pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach lub smażymy na patelni grillowej.

Gotowe burgery podajemy z domowymi bułkami, sosami i ulubionymi dodatkami.

Smacznego !

https://youtu.be/D3kfOLanmXQ

Polecane produkty:

Newsletter