DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
DARMOWA DOSTAWA ! Od 99 zł automaty i punkty | 199 zł kurier
Gwarancja wysyłki do 14:00
Zatruniamy legalnie!
Powroty są najlepszą recenzją
Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
  • Zatruniamy legalnie!
  • Powroty są najlepszą recenzją
  • Manufaktura z przedmieścia Bieszczad
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Pasta z MIGDAŁÓW 500g 2585

Producent: PODKARPACKA TŁOCZNIA (przejdź do produktów)
0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie
37,98 zł
( z 5% VAT )

Ceny podane bez kosztów dostawy.

szt.
Dostępność:
średnia ilość
Czas wysyłki: W dni robocze do godziny 14:00
Zapytaj o produkt

Kod produktu: 5905718982585

Autopay

Opis

PASTA Z MIGDAŁÓW SMOOTH 500g

100% Almond Butte -

SPIŻARENKA <3

Absolutnie wyjątkowy produkt! Kremowe, intensywne, a zarazem delikatne w smaku. Kto próbował, ten wie, co dobre.

Uważane są za jedne z najzdrowszych orzechów! Mowa o migdałach… Pasta, która z nich powstaje rozpływa się w ustach, jest przepyszna, a co najważniejsze - bardzo wartościowa. Spróbuj i zakochaj się w tym produkcie.

Nie od dziś wiadomo, że migdały słyną ze swojej wysokiej wartości odżywczej. Są źródłem wielu dobroci, z których możemy czerpać każdego dnia. Przekonują także faktem, że stanowią doskonałą przekąskę dla zabieganych.

SKŁADNIKI: 100% migdały nieblanszowane prażone

Produkt może zawierać: gluten, sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy.

Wartość energetyczna w 100 g:

  • Wartość energetyczna: 2500 kJ / 597 kcal
  • Tłuszcz: 52.8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g
  • Węglowodany: 7,5 g
  • w tym cukry: 4,9 g
  • Błonnik: 11,8g
  • Białko: 22,1 g
  • Sól: 0 g

Sposób przechowywania:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe:

Pasta migdałowa została stworzona z pełni naturalnych, nieprzetworzonych surowców. Produkt przechodzi szereg testów oraz badań przed trafieniem do waszych rąk, stąd pewność że produkt jest 100% wartościowy.

Na powierzchni może wytrącać się olej co jest naturalnym procesem - przed użyciem należy pastę wymieszać.

Pasta migdałowa – Właściwości

Źródło naturalnego białka roślinnego

✔ Wysoka zawartość witamin z grupy B, witaminy E oraz magnezu i wapnia

✔ Obecność nienasyconych kwasów tłuszczowych – wsparcie dla układu krążenia

✔ Duża ilość błonnika – sprzyjającego trawieniu

✔ Niski indeks glikemiczny – odpowiedni dla osób dbających o poziom cukru we krwi

Pasta migdałowa od Spiżarenki to produkt dla tych, którzy chcą wiedzieć, co jedzą. Dobrze sprawdza się w diecie roślinnej, sportowej, ale też w codziennym jadłospisie osób szukających prostoty i czystego składu.

Pasta migdałowa – Pozytywny wpływ na organizm

Witamina E, nazywana witaminą młodości, działa jako naturalny przeciwutleniacz – chroni komórki przed stresem oksydacyjnym

Wapń i magnez wspierają układ nerwowy, kości i zęby

Błonnik reguluje pracę jelit i daje uczucie sytości

Zdrowe tłuszcze obniżają poziom „złego” cholesterolu LDL

Naturalne białko wspomaga regenerację i budowę mięśni

To nie tylko „smarowidło do pieczywa” – to porcja roślinnej energii i mikroelementów, która działa subtelnie, ale skutecznie, wspierając organizm od środka.

Pasta migdałowa – Zastosowanie, wykorzystanie i TIPy

✔ Do pieczywa, naleśników, placków

✔ Do owsianki, jaglanki i smoothie – dla podniesienia wartości odżywczej

✔ Jako składnik do domowych batonów i kulek mocy

✔ W kuchni wytrawnej – np. jako składnik dressingów i sosów do warzyw

✔ Do dań dla dzieci – łatwa do przemycenia, a pełna wartości

TIP: Zmieszaj łyżkę pasty migdałowej z jogurtem naturalnym i bananem – otrzymasz ekspresowy, sycący krem na drugie śniadanie.

TIP 2: Dodaj do domowego pesto zamiast orzechów – efekt zaskoczy Cię kremową konsystencją i subtelnym smakiem.

Pasta migdałowa – Historia i geneza produktu

Migdały od wieków wykorzystywane były w kuchni basenu Morza Śródziemnego jako źródło energii i białka

✔ W czasach, gdy nie było lodówek, robiono z nich pasty i kremy – smarowidła o przedłużonej trwałości

✔ W Spiżarence wracamy do tej tradycji, tworząc pastę wyłącznie z migdałów najwyższej jakości, bez dodatków

✔ Wytwarzana w małych partiach, by zachować świeżość, naturalny aromat i wartości odżywcze

To produkt z historią, który odnajduje się we współczesnej kuchni – zarówno tej rodzinnej, jak i sportowej czy wegańskiej.

Pasta migdałowa – Proponowane sposoby podania

Na kanapkę – zamiast masła orzechowego lub margaryny

Z owsianką – dla uczucia sytości i kremowej tekstury

Do sosów sałatkowych – połącz z cytryną i czosnkiem dla wytrawnego smaku

Z czekoladą – jako domowa, zdrowsza wersja „nutelli”

Jako dodatek do warzyw pieczonych i zup kremów

Uwaga:

Spiżarenka udostępnia ogólne informacje na temat oferowanych produktów, opierając się na powszechnie dostępnych źródłach i tradycji kulinarnej. Przedstawione opisy mają wyłącznie charakter informacyjny i historyczny. Nie stanowią one zaleceń dietetycznych, medycznych ani zdrowotnych, a wskazówki dotyczące ich wykorzystania nie zastępują profesjonalnej porady lekarskiej, dietetycznej czy farmaceutycznej. Wszelkie decyzje dotyczące spożycia lub zastosowania produktów powinny być podejmowane indywidualnie, zgodnie z własnymi potrzebami i w razie wątpliwości skonsultowane ze specjalistą.

 

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Nasze bestsellery

    Newsletter